TOF

TOF! is de titel, het woord dat al die vijftig jaar levend is gebleven en het optimisme van de popcultuur dekt. Geschreven door de journalist Frank Antonie van Alphen. Anekdotes en verhalen van de man die met de artiesten in de bus meereisde, met ze aan de koffietafel zat te bomen of met dezelfde kater wakker werd. Lomechanik komt in de verhalen ook aan de orde. Hans Jacobs, ook journalist, schreef de tijdsbeelden, de inleidingen tot de vele hoofdstukken.

Nijmegen rockt, Nijmegen swingt, Nijmegen is dance. Vijftig jaar lang ligt Nijmegen in het oog van een orkaan aan muzikaal geweld. Vele grote groepen en artiesten heeft de stad voortgebracht. Grote namen, kleine namen. Nieuwe stromingen zijn geboren. Miljoenen hebben zich in die zinderende Nijmeegse popcultuur in het zweet gedanst, miljoenen hebben rondgedoold in de extase die muziek kan brengen. Gisteren, vandaag en morgen.

 

 

En eindelijk is die lange geschiedenis gevangen in een boek. Een boeket aan anekdotes van die geschiedenis van de popcultuur in Nijmegen. Een uitgave zo zinderend als de popcultuur zelf. TOF! is vanaf 9 november te koop voor € 27,50. Gratis entree, wel graag reserveren in de winkel, via nijmegen@polare.nl of bellen naar 024-3020130. De eerste kopers van TOF! ontvangen tijdens de presentatie in Boekhandel Polare een gratis exemplaar van klankdichtbundel ACHTERADEM  waar Jorg van Lomechanik ook twee bewerkingen voor aanleverde.