Skip to Content

Facebook Bandcamp Mixcloud
Soundcloud YouTube Twitter

Lomechanik bracht in 2004 haar eerste release uit. No One (LOMEK001). Een plaat op vinyl die een overzicht geeft van de artiesten die toen aan het collectief verbonden waren. Een collectief van gelijkgestemden uit Nijmegen en omgeving, iedereen druk aan het experimenteren met elektronica en geluid in het algemeen. De pers reageerde enthousiast en dit resulteerde in verschillende Lomechanik labelavonden, optredens op pop podia, clubs kraakpanden en galeries in Nederland en België. “Collectief de computers op stang jagen. In Nijmegen werkt het”. (Jacob Haagsma, Oor)

Alle opbrengsten van de optredens gingen op de gezamenlijke rekening om daar de LOMEK serie van uit te brengen (LOMEK002 TM LOMEK004) Iedere verbonden artiest kwam in deze vinyl serie aan bod. Lomechanik, in de begindagen nog Lo – Mechanik, staat voor een elektronische punk insteek, DIY. Nooit aan een genre gebonden komen verboden artiesten met keihard verknipte beats tot filmische ambient. Koen Poolman, Oor: “Verstilde , filmische deels organische, deels digitale en niet zelden live ingespeelde elektronica”. PdS, Gonzo: “Vintage breakbeat zoals ze tot voor kort alleen in de Britse hoofdstad werd gemaakt”.
Live XS: “Dit is elektronische Rock & Roll uit een duister hol”. Vanaf Lomek005 heeft Lomechanik het collectieve werken losgelaten en zich ontwikkeld tot onafhankelijk label en is een uitgesproken en uniek gezicht in het muzieklandschap van vandaag. AvdH: Gelderlander: “Lomechanik is een gouden blijvertje”. Met een scherp oor en een frisse kijk brengt Lomechanik nu maar ook in de toekomst releases op vinyl en digitaal uit. Jan Willembroek, Subjectivisten: “Een betoverend surrealistische ervaring”.

PdS, Gonzo: “Het wordt nooit meer stil in Nijmegen”.